RADNI DAN U PKO

Smanjenje opterečenja i racionalnija organizacija

Nastava će započinjati svakog dana u 8.00 mentorskim minutama, kratkim dogovorom o dnevnim obvezama, pitanjima, prijedlozima, teškoćama. Nakon toga kreće nastava po programu, te završava u 13.15 kad započinje pauza za ručak koja traje 45 minuta. U prijepodnevnom dijelu rada odrađuje se sva nastava.

Nastava će biti organizirana u blokovima, tako da se koncentracijom postigne smanjenje opterećenja i racionalnija organizacija nastave.

U 14 sati započinje Organizirano poslijepodne u kojem će biti mjesta za sve aktivnosti koje učenici izaberu ili žele.

Uz kreativne radionice pobrinut ćemo se i za sport, ali i za one učenice i učenike koji žele nešto na miru raditi, nešto čitati ili pisati. Bit će moguće rješavati zadatke, jer matematika zahtijeva samostalan rad na zadacima, ili se konzultirati s učiteljima ako je nešto ostalo nejasno, treba nadoknaditi ili samo postoji želja za boljim razumijevanjem nekog pitanja. Ta će poslijepodneva omogućiti šetnju do Maksimira ili posjet izložbi, muzeju, za šetnju po gradu ili kakvu drugu aktivnost koju ćemo dogovarati s učenicima i roditeljima.

Poslijepodnevom će se baviti nova učiteljica ili novi učitelj kojem će organizacija i koordinacija popodneva biti prioritetni zadatak.

Škola će završiti u 15.35, ali ćemo – u dogovoru s roditeljima – omogućiti učenicima da ostanu još neko vrijeme dok po njih netko ne dođe, osobito ako stanuju daleko.

Sve će biti organizirano fleksibilno i dogovoreno unaprijed.

A nakon toga učenici imaju slobodno poslijepodne za svoje izvanškolske aktivnosti i kvalitetno vrijeme s obitelji.